Onsdag d. 11. december 2019, kl. 19:00

Snart er det en tradition. Olivier Messiaens store orgelværk »La Nativité du Seigneur« (Herrens fødsel), som består af ni meditationer over temaer fra juletiden. Værket er komponereti 1935 og hører til blandt Messiaens mest spillede orgelværker. Det kan efterhånden betegnes som en jule-klassiker! Man skal dog ikke forvente traditionel iørefaldende julemusik, men tværtimod musik med voldsomme, kraftfulde udladninger vekslende med næsten stillestående meditationsagtige afsnit. Som tilhører tages vi med, når kamelkaravanen vandrer vuggende gennem ørkenen i den stjerneklare nat. Samtidig mediteres over »Kom Sandheds Ånd, og vidne giv«. Messiaen er utvivlsomt det 20. århundredes største orgelkomponist. Der udleveres programmer med fyldige noter. Messiaen har selv udtalt, at musikken og noterne hører sammen. Han har dog også udtalt, at man kan sætte sig ned og lytte uden forkundskaber til musikken. Der er lagt op til en stemningsfuld optakt til julen med den vidunderlige musik i kirken smukt oplyst af stearinlys.

Menighedsrådet er vært ved en lille forfriskning i dåbslokalet efterfølgende. Selve koncerten varer 55 minutter.

Jytte Lundbak
1 Kirken, Kirkestræde, 4300 Holbæk, Danmark