Mandag d. 4. maj 2020, kl. 20:00

I år er det 80 år siden, at Danmark blev besat - krigen varede som bekendt 5 år - endelig kom befrielsen den 4. maj 1945 - det er 75 år siden. Det er så længe siden, det er for længst blevet historie - hvad kommer den krig os egentlig ved? - hvad betydning har krigen i dag og ikke mindst befrielsen? Svaret ligger indeholdt i det stigende antal deltagere i mindegudstjenesteren.

Faktum er, at krigen historisk tidsmæssigt har fjernet sig, men betydningsmæssigt rykket tæt på - for i vores tid er der få vidner tilbage, som oplevede de fem mørke år og befrielsen, da vi med hjælp udefra kastede det tyngende åg af os. Opbakningen og deltagelsen i Gudstjenesten vidner om, at vi navnlig i dag ikke kan tage freden for givet - verden er skrøbelig - bevæger sig på et knivsæg - derfor er det så vigtigt, at vi i generationerne efter dem, som oplevede krigen, kan begrunde overfor de yngre generationer, hvorfor freden er så vigtig; og at freden dengang var dyrekøbt - en fred, som vi, der lever i dag, nyder godt af.

Derfor fortsætter vi traditionen med en mindegudstjeneste og en tur med Holbækgarden gennem byen til den gamle byrådssal, hvor Holbæks borgmester vil tage imod os.

Alle er velkomne til arrangementet!

Medvirkende
Michael Rosendal
Sted
Skt. Nikolai Kirke